Mapei fuga színek

Régebben a fugára nem fordítottunk túl sok figyelmet, Mapei fuga színek. Nem is volt túl nagy választék és emiatt nem is engedtük szabadjára a képzeletünket. Manapság viszont megváltozott a helyzet. Gyönyörű árnyalatokban állnak rendelkezésünkre fugák a Mapeitől. Még akár csillámos változatban is.

Mapei fuga színek Bécsi út 272

Levendulaszínt fugának

A levendula árnyalat túl erős lett volna csempeszínnek. Azonban annyira szerettem volna ezt a színt a fürdőnkben, hogy fugának választottuk. Így a szürke csempéhez gyönyörű kontrasztot ad.
Kiss Bettina

Mapei fuga anyagszükséglet

Ha kedvenc színeink túl erősek volnának csempének, akkor sem szabad lemondani róluk. Mivel fugának kitűnő választásnak bizonyulhatnak. Mivel egy markáns fugaszín gyönyörű színhatást hozhat létre a fürdőnkben vagy a konyhánkban akár.

  • Az Ultracolor Plus gyorsszáradású, gyorskötésű fugázóhabarcs. 2-20 mm fugaszélességhez javasolt. Terhelhetősége fokozott, DropEffect® víztaszító és BioBlock® penészedésgátló technológiával készült. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas. A burkolat fajtája: kerámia, terrakotta, márvány, műkő, gránit, üveg-, márványmozaik. Falra és padlóra egyaránt használható. Rendkívül tartós, erősen vízlepergető, nehezen koszolódik, foltosodik. Ideális felhasználási helyei: fürdőszoba, konyha, terasz, erkély, úszómedence, homlokzat. Jelenleg 27 különböző árnyalatban kapható.
  • A Fuga Fresca egy olyan festék, ami polimer alapú. Ezáltal cementkötésű fugák díszítésére vagy a színük felfrissítéséhez javasolt. Amikor a fugázóhabarcs helytelen használatából adódó színárnyalatkülönbség vagy foltok keletkeznek, akkor a Fuga Fresca használata egyenletesebbé teszi a színt. Akkor is javasoljuk, ha a mindennapos használatból adódóan a fuga elkoszolódik, elszíneződik. Ezentúl a vízfelvétel csökken, a tisztítás egyszerűbbé válik.

 

További jó minőségű anyagok

  • Mapesil AC. Ez egy ecetsavas szilikon hézagkitöltő-anyag, ami erősen penészálló. Színe átlátszó, vagy a Mapei fuga színek 31 különböző árnyalatában kapható. Alkalmas kültérre és beltérre egyaránt. Ezenfelül kerámia, üveg és eloxált alumíniumszerkezetek hézagainak rugalmas kitöltésére javasolt. Gyakori felhasználási területek: szaniterek, kerámiaburkolatok közötti hézagok kitöltésére konyhában mosogatótálcáknál, fürdőszobákban pedig zuhanyzóknál, mosdó- vagy vécékagylóknál. További megfontolandó: érdemes a fugához passzoló színben választani. 

  • A MapeGlitter belekeverve a fugába különleges, gyönyörű csillogást biztosít az egész felületnek. Főleg akkor, ha a fény különbözőképpen esik rá. Ezeket az ezüstszínű vagy aranyszínű metálfényű csillámokat 1 a 10-hez arányban kell a fugába keverni, s fényesen csillámló eredményt kapunk. Erősen ajánlott fémlap, üveglap vagy üvegmozaik fugázásához. A kétféle alapszínen kívül rendelésre további 22 féle színű csillámpor kapható.

A foltos fuga kijavításához. Irány a termékleíráshoz >>

Mapei Fuga Fresca vélemények:
érdemes használni?

Abszolút érdemes használni a Fuga Fresca fugafestéket. Mivel ez a javító a fugák színárnyalatának felfrissítésére szolgál. Vagy akár utólag a fugafelület díszítésére.

Emellett a fugázóhabarcs helytelen használatából adódó árnyalatkülönbségek eltüntetésére javasoljuk. Valamint a mindennapi használat közben keletkező foltok, egyenetlenségek javítására.

Sőt, a Fuga Frescának köszönhetően a fuga felületet egyenletes lesz. A felület vízfelvétele pedig jelentősen csökken. Plusz felületi védelem nem szükséges, mert önmagában hosszútávú bevonatot képez a régebbi fuga porózus felületén.  Ezzel nemcsak a tisztán tartást, hanem a tisztítást is megkönnyíti.

Fugafesték színek

Bizony, fugák és fugajavítók is sokféle színárnyalatban állnak rendelkezésre. Így lehet kiválasztani a burkolat fényében a megfelelőket. Persze, az ízlésünk fő szerepet játszik a megfelelő szín kiválasztásában. Emellett azonban számos segítség áll rendelkezésünkre  az interneten összeillő színminták keveréséhez. Végül pedig szakember tanácsait is igénybe vehetjük.

Mapei jázmin fuga, zöld fuga

A fuga a burkolatokat rendkívüli mértékben fel tudja dobni. Vagy a csempével, illetve a járólappal harmonizáló színben javasoljuk, vagy pedig attól teljesen eltérőben, hogy a kontraszt hatással tudjunk élni. Egy erős színű, markáns mintájú burkolathoz például érdemes ahhoz illeszkedő, vagy semleges fugát választani. Egy semlegesnél azonban próbálkozhatunk erősebb fugával akár, így izgalmas hatást érhetünk el a színek játékával. 

Jelenleg 26 különböző színárnyalatban kapható fugajavító, amivel az eredeti színt lehet felfrissíteni. Ebben az esetben elegendő általában egyszer felvinni a régi fugára a javító pasztát. Vagy az eredetitől eltérő világosabb színárnyalattal is lehet próbálkozni. Esetleg attól teljes mértékben eltérővel. Ilyenkor akár három-négy réteg is szükséges lehet javítópasztából, amelyek felvitele közötti száradási időt meg kell várni. A fugajavítás gyors és pénztárca barát megoldás a burkolatok felújítására.

Csempe fuga színek:
hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Először is az dönt, mit fugázunk vele. A burkolóanyag lehet természetes kő, csempe, márvány vagy akár üvegtégla is. Padlóra, illetve sokat használt felületekre mindenképpen sötétebb fuga javasolt, mert a napi használattól a világosabb fugák hamar csúnyán elszíneződnek. Másodszor pedig a fuga kiválasztásakor érdemes a szintén sokféle színárnyalatban létező színfuga szilikonokat is figyelembe venni. Ezek rugalmas tömítőanyagként használhatók mozgó fugák feltöltésére. Ezért ezeket együtt érdemes kiválasztani.

Harmonikus és igényes felületet kaphatunk, ha a fuga összhangban van a burkolattal. Azonban egészen különleges hatást érhetünk el, ha a fuga kontrasztban van vele. Ha a csempe és járólap többféle színből áll össze, akkor fugának érdemes semleges színűt választani. Például a bézs vagy szürke árnyalatok jól mutatnak a burkolatok markáns színeivel, mintáival. Így elkerülhetjük a diszharmonikus színvilágot.

Ha egy markáns szín túlságosan erős lenne burkolatnak, de mindenképpen szeretnénk a fürdőnkbe vagy a konyhánkba, ki lehet próbálni fugaként. Viszont, ha ez a szín nem a járólapon vagy a csempén, hanem a fugában bukkan fel, izgalmas és nem tolakodó hatást érhetünk el vele. 

A színeknek igen erős hatásuk van a közérzetünkre, a hangulatunkra, az érzelmeinkre. Érdemes a színek kiválasztásakor a színek pszichológiáját is tanulmányozni. Hiszen egy jól megválasztott árnyalattal növelhetjük a teljesítményünket vagy fokozhatjuk a koncentrációnkat, vagy éppen elősegíthetjük a nyugodt pihenésünket.

További termék információ, felhasználási javaslat,
helyszíni felmérés, szaktanácsadás, vagy kivitelezés:

Mapei fuga színek Bécsi út 272
Mapei
Bécsi út 272

Mapei fuga színek

Mapei fuga színek: manapság a szivárvány minden színében találhatunk gyönyörű árnyalatú fugát, akár csillámszórással is.

Tovább >>